På Centigo ansvarar du för din egna utveckling samtidigt som du får stöttning och stöd

Jag tror många känner igen känslan av att vara fast i sin egna utveckling, stå och stampa på samma ställe eller ha ett sommarjobb där man inte lär sig något nytt. Frustationen av att det inte händer något nytt, kul eller spännande, utan att man är fast i sina gamla rutiner. Eller tvärtom, känslan när man klarar något man aldrig tidigare gjort, eller trott att man inte klarar av. Hur stolt och nöjd man känner sig när man lyckas, stort som smått. För att få den härliga, stolta känslan tror jag det krävs att man utvecklas. För visst ser man inte det som en lika stor vinst om man redan klarat det hundra gånger tidigare.

Vad innebär det att ansvara för sin egna utveckling?

På Centigo fokuserar vi mycket på personlig utveckling och vikten av att man själv ansvarar för den. Du tillåts att vara nyfiken, gå din egna väg och kan själv bestämma hur brant utvecklingskurva du vill ha och inom vilka områden. I vissa perioder i livet har jag känt mig väldigt tillgänglig för förändring och velat ta stora kliv för att utvecklas snabbt. Men sedan har det ibland funnits ett behov av att sakta ner för att hitta en tryggare punkt. För det är ju trots allt så att man många gånger måste gå utanför sin comfort zone och utsätta sig för lite obekväma situationer för att själv känna att man utvecklas, och det är inte alltid man känner sig redo för det. Därför tycker jag det är viktigt att det inte är någon annan som styr över ens utveckling genom att säga vad man ska göra och när. På Centigo tar varje medarbetare ansvar för och styr sin egna utveckling.   

Vikten av stöttning och vägledning

Men det är viktigt att veta att bara för att eget ansvar uppmuntras, så betyder det inte att man är ensam. Du får mycket stöttning och coachning från andra på kontoret. Jag tycker det är superviktigt att veta att man inte gör denna resan själv. Man behöver någon att bolla idéer med, någon som ser ens potential och kan få en att nå nya höjder som man kanske själv inte vågat nå, eller varför inte någon att reflektera med. Reflektera är något som jag börjat göra mer efter att jag satte min fot på Centigo. För mig är det ett verktyg för att veta om jag rör mig åt rätt håll i min utveckling. Det är ganska fantastiskt att fundera över var man var för fem år sen, eller vilken resa man gjort från tio år tillbaka. Med det sagt tycker jag det finns alla möjligheter till att utvecklas i den takt och riktning du vill på Centigo och du får väldigt mycket stöd och stöttning längs vägen.