Så vet du att du är som klippt och skuren för Centigo!

“Professionalism, entreprenörsanda och balans”, så lyder Centigos tre värdeord. Är du en driven entreprenörssjäl som brinner för personlig utveckling? Då kanske vi är arbetsplatsen för dig! I det här blogginlägget listar Centigos Anna Malmberg de egenskaper och värderingar vi värdesätter hos framtida konsultkollegor.

Din approach är lösningsorienterad

Centigos verksamhet bygger på mycket eget ansvar – och det är viktigt att du som konsult är öppen för nya möjligheter (och tar tillvara på de som ges). Du får frihet att själv identifiera potentiella uppdrag och kunder. Därför bör du ha en långsiktig approach och förmågan att identifiera vad en potentiell handling kan leda till. Hos oss gäller det att ha många trådar ute och engagera sig i det man själv finner intressant. Vad kan du bidra med och vad kan det ge dig tillbaka?

Att engagera sig i interna projekt leder till exempel ofta till nya uppdrag, kunder och fördjupning inom olika områden. Våra konsulter uppmanas att hela tiden ligga steget före – och att aldrig vara kortsiktiga. Det gäller att vara öppen för att själv undersöka potentiella möjligheter och ha tålamod att vänta in rätt ögonblick. Visst kan det ta tid att bygga upp en konsultroll och en kompetens, men det finns också en snabbhet på marknaden som smittar av sig på arbetet. För den som är initiativtagande och vill utvecklas finns alla möjligheter!

Ett måste för våra konsulter är att gilla att nätverka. Mycket av jobbet bygger på relationsbyggande. Att du är bra på att fånga in rätt kontakter på olika nivåer, både utanför och inne i organisationen, är viktigt.

 

Case: 6 saker jag har lärt mig av att jobba som konsult

 

Du är ständigt på jakt efter utveckling

Hur ser du på framtiden? Om du börjar som konsult hos Centigo har du flera valmöjligheter. Du kanske vill bli senior specialist inom ditt område, jobba mer med projektledning eller bli affärsutvecklare? Det finns många olika roller att ta sig an hos Centigo, beroende på vem du är som person och vad du är intresserad av. Någon vill bli partner i företaget och någon annan vill ta på sig mer uppdrag internt.

För dig som själv gillar att sträva efter ett mål, tänka långsiktigt och ta strategiska steg för att nå dit, är vi troligtvis rätt plats! Vi tycker det är viktigt att man har ett strategiskt tänk i allt man involverar sig i – och en tanke om vart man ska. Det finns i slutändan inget facit för den som börjar som konsult hos oss. Du får ta eget ansvar och gå i den riktning som passar. Fånga möjligheter hos kunderna, bygga egna nätverk och se vad som behöver göras längs med vägen!

Som konsult hos oss behöver du ha förmågan att kunna agera professionellt hos kunder, hålla löften och leverera enligt förväntningar. Tillsammans driver vi våra projekt med seriositet och passion, med målet att kundens bolag ska må bra och utvecklas i rätt riktning.

När det kommer till entreprenörskapet är det viktigt att du är driven och har höga ambitioner. Du vill hela tiden utmana dig själv – och är inte heller rädd för att utmana kunden för att få bra resultat.

Är du nyexad och på väg att ta första steget ut i arbetslivet? För dig som vill jobba som konsult innebär detta en helt ny värld, fylld av utvecklingsmöjligheter i olika riktningar. I den här guiden delar Centigos Filippa Ehrenborg med sig av tips på hur du hanterar övergångsfasen mellan studierna och konsultrollen!