Klara Levin Stensson

Managementkonsult

Sök till Centigos Konsultprogram för nyutexaminerade

2020-jan-13 00:15:00

Vill du jobba på ett företag som drivs helt utan chefer och som ger dig möjlighet att utvecklas utifrån din ambition? Vi söker dig som vill vara en del av en ambitionsdriven kultur som präglas av entreprenörsanda där du får vara med och skapa värde i utmanande förändringsarbeten hos våra kunder

Vad är Centigos Konsultprogram?

Till Centigos framgångsrika Konsultprogram söker vi dig som vill utvecklas i en professionell och entreprenörsdriven omgivning. Som konsult inleder du din tid på Centigo med ett sex veckor långt Introduktionsprogram på vårt kontor i Stockholm där teoretisk utbildning blandas med praktiska moment. Du får en introduktion till Centigo och din blivande roll som managementkonsult, utbildning i projektarbete, affärssystem, presentationsteknik samt andra metoder och verktyg som du har användning för i ditt arbete som managementkonsult.

Kunskaperna från Introduktionsprogrammet tar du med dig till ditt första uppdrag där du tillsammans med erfarna kollegor är med och bidrar till våra kunders framgång. Praktisk projekterfarenhet i kombination med regelbundna utbildningar under Konsultprogrammets tre år ger dig de rätta förutsättningarna att utvecklas till en framgångsrik managementkonsult på Centigo.

Centigo består av olika affärsenheter (Business Units) som erbjuder specifik spetskompetens i att driva och stötta kritiska förändringsprojekt i vilka verksamhetsutveckling, affärssystem och projektledning ofta är nyckelkomponenter. I uppdrag arbetar vi dock tvärfunktionellt över de olika affärsenheterna för att tillsammans med kundens organisation och medarbetare skapa långsiktigt värdefulla lösningar, vilket vi anser skapar goda förutsättningar för förankring, engagemang och resultat. När du söker till Centigo kommer du under rekryteringen bli vidare introducerad till våra olika affärsenheter för att tillsammans med våra medarbetare på bästa sätt kunna matcha din ambition med tillhörighet till affärsenhet.

Det går att söka till både vårt Stockholms- och vårt Malmökontor.

Vilka är vi?

Centigo är det största svenska managementkonsultbolaget med ca 290 medarbetare och vi har inte en enda chef. Istället bedrivs vår verksamhet med kollektivt ledarskap vilket kännetecknas av en särskild ambitionsdriven och entreprenöriell miljö. Det innebär att varje medarbetare har stora möjligheter att påverka sin egen utveckling. Detta synsätt ställer också höga krav på individen och ledarskapet. För att skapa framgång i en sådan miljö krävs att var och en är beredd att ta ansvar för sina handlingar. Tillsammans hjälper vi ledande företag och organisationer att bli långsiktigt framgångsrika. Business Wellness® är vårt sätt att se på vad som kännetecknar framgångsrika företag och hur de skapas. Detta synsätt tillämpar vi såväl i våra uppdrag som i vår strävan att skapa marknadens mest attraktiva konsultpartner.

Vem söker vi?

Vi söker dig som snart ska ta eller nyligen har tagit en akademisk examen. Det är även meriterande om du har arbetat extra parallellt med dina studier. Våra kunder är krävande och vet att vi alltid levererar med högsta kvalitet, vilket ställer höga krav på våra managementkonsulter. Vi förutsätter därför att du är driftig och inte tvekar att lägga i en extra växel när det behövs. Du behöver ha god social förmåga, tycka om att arbeta i team, vara självgående och initiativrik. Då IT har en betydande roll i våra kunders verksamheter och är en komponent i många av våra uppdrag är det viktigt att du är intresserad av att lära dig mer om detta. Du ska vara redo att arbeta i projekt även utanför Stockholm respektive Malmö.

Hur gör du för att ansöka?

Ansökan är just nu stängd och öppnar igen i september, hösten 2020. Vid frågor är du välkommen att kontakta oss på Konsultprogrammet@centigo.se 

 

OM REKRYTERINGSPROCESSEN

I din ansökan ber vi dig skicka in CV, betyg och ett personligt brev där du beskriver varför du vill arbeta på Centigo. Ansökan ska vara på svenska. Kommentera gärna om du söker till Stockholms- eller Malmökontoret. Som en del av ansökningsprocessen till Centigos Konsultprogram kommer du som söker att få göra två onlinetester. Ett personlighetstest som tar ca 15 minuter samt ett problemslösningstest som tar ca 20 minuter. Vi använder oss av tester för att säkerställa en träffsäker och rättvis rekryteringsprocess då testerna hjälper oss att identifiera din potential och minskar risken för diskriminering. Vårt första urval baseras på dina resultat från testerna i kombination med din utbildning och tidigare erfarenhet. Testerna kommer du att få tillgång till via mail efter att du har skickat in din ansökan och de måste genomföras inom en vecka efter att ansökan har skickats in.

Om du går vidare i rekryteringsprocessen så kommer du att bli inbjuden till en rekryteringsdag på vårt kontor i Stockholm, där du får möjlighet att träffa våra medarbetare, lära känna Centigo lite närmare och testas på fler förmågor. För de som går vidare från rekryteringsdagen väntar sedan slutintervju.

Ansökan är just nu stängd och öppnar igen i september, hösten 2020. Vid frågor är du välkommen att kontakta oss på Konsultprogrammet@centigo.se 

 

 

Tags: Växthus_för_människor Karriär Konsultprogrammet