Sök till Centigos Konsultprogram för nyutexaminerade!

Vill du jobba på ett företag som drivs helt utan chefer och som ger dig möjlighet att utvecklas utifrån din ambition? Vi söker dig som vill vara en del av en ambitionsdriven kultur som präglas av entreprenörsanda där du får vara med och skapa värde i utmanande förändringsarbeten hos våra kunder.

Vad är Centigos Konsultprogram?

Till Centigos framgångsrika Konsultprogram söker vi dig som vill utvecklas i en professionell och entreprenörsdriven omgivning. Som konsult inleder du din tid på Centigo med ett fem veckor långt Introduktionsprogram där teoretisk utbildning blandas med praktiska moment. Du får en introduktion till Centigo och din blivande roll som managementkonsult, utbildningar i allt från projektledning och förändringsledning till presentationsteknik och andra metoder och verktyg som du har användning för i ditt arbete som managementkonsult. Du får även utvecklas genom projekt- och casearbeten som du genomför tillsammans med din startgrupp. 

Kunskaperna från Introduktionsprogrammet tar du med dig till ditt första uppdrag där du tillsammans med erfarna kollegor är med och bidrar till våra kunders framgång. Praktisk projekterfarenhet i kombination med regelbundna utbildningar kopplade till affärsmannaskap, konsultmässighet och ledarskap under Konsultprogrammets tre år samt regelbunden coachning, handledning och mentorskap som ger dig de rätta förutsättningarna att utvecklas till en framgångsrik managementkonsult.

Vi söker medarbetare till våra kontor i Stockholm, Göteborg och Malmö med start hösten 2022 eller våren 2023.

Vilka är vi?

Centigo är det största svenska managementkonsultbolaget med ca 220 medarbetare. Vi har inte en enda chef utan vår verksamhet bedrivs istället med kollektivt ledarskap vilket kännetecknas av en särskild ambitionsdriven och entreprenöriell miljö. Det innebär att varje medarbetare har stora möjligheter att påverka sin egen utveckling. Detta synsätt ställer också höga krav på individen och ledarskapet. För att skapa framgång i en sådan miljö krävs att var och en är beredd att ta ansvar för sina handlingar. Tillsammans hjälper vi ledande företag och organisationer att bli långsiktigt framgångsrika. Business Wellness® är vårt sätt att se på vad som kännetecknar framgångsrika företag och hur de skapas. Detta synsätt tillämpar vi såväl i våra uppdrag som i vår strävan att skapa marknadens mest attraktiva konsultpartner.

Centigo består av olika affärsenheter (Business Units) som erbjuder specifik spetskompetens i att driva och stötta kritiska förändringsprojekt i vilka verksamhetsutveckling, affärssystem och projektledning ofta är nyckelkomponenter. I uppdrag arbetar vi dock tvärfunktionellt över de olika affärsenheterna för att tillsammans med kundens organisation och medarbetare skapa långsiktigt värdefulla lösningar vilket vi anser skapar goda förutsättningar för förankring, engagemang och resultat. När du söker till Centigo kommer du under rekryteringen bli vidare introducerad till våra olika affärsenheter för att tillsammans med våra medarbetare på bästa sätt matcha din ambition med tillhörighet till affärsenhet. När du söker till oss har du därför möjlighet att uttrycka ditt intresse för branscher och områden som du önskar utveckla spetskompetens inom.

Vem söker vi?

Vi söker dig som snart ska ta eller nyligen har tagit en akademisk examen och som mest har arbetat i ett år efter studierna. Det är även meriterande om du har arbetat extra parallellt med dina studier. Våra kunder är krävande och vet att vi alltid levererar med högsta kvalitet, vilket ställer höga krav på våra managementkonsulter. Vi förutsätter därför att du är driftig och inte tvekar att lägga i en extra växel när det behövs. Du behöver ha god social förmåga, tycka om att arbeta i team, vara självgående och initiativrik. Då IT har en betydande roll i våra kunders verksamheter och är en komponent i många av våra uppdrag är det viktigt att du är intresserad av att lära dig mer om detta. Du ska vara redo att arbeta i projekt även utanför Stockholm, Göteborg respektive Malmö.

Hur gör du för att ansöka?

Ansökan är för närvarande stängd och öppnar åter under hösten 2022.


OM REKRYTERINGSPROCESSEN

I din ansökan ber vi dig skicka in CV, betyg och ett personligt brev där du beskriver varför du vill arbeta på Centigo. Ansökan ska vara på svenska. Kommentera gärna om du söker till Stockholms-, Göteborgs- eller Malmökontoret.  Som en del av ansökningsprocessen till Centigos Konsultprogram kommer du som söker att få göra två onlinetester: Ett personlighetstest som tar ca 15 minuter samt ett problemslösningstest som tar ca 20 minuter. Vår samarbetspartner för testerna är Alva Labs och har du redan gjort deras ansökningstester kan du återanvända ditt tidigare testresultat. Du behöver då ange samma mailadress vid inloggning.

Vi använder oss av tester för att säkerställa en träffsäker och rättvis rekryteringsprocess då testerna hjälper oss att identifiera din potential och minskar risken för diskriminering. Vårt första urval baseras på dina resultat från testerna i kombination med din utbildning och tidigare erfarenhet. Testerna kommer du att få tillgång till via mail efter att du har skickat in din ansökan och de måste genomföras inom en vecka efter att ansökan har skickats in.

Om du går vidare i rekryteringsprocessen så kommer du att bli inbjuden till en rekryteringsdag där du får möjlighet att träffa våra medarbetare, lära känna Centigo lite närmare och testas på fler förmågor. För de som går vidare från rekryteringsdagen väntar sedan slutintervju.

Vid frågor är du välkommen att kontakta oss på Konsultprogrammet@centigo.se