Vad skulle du göra om du inte var rädd?

Posted by Anna Adlercreutz on 2019-okt-10 21:00:00

Vad skulle du göra om du inte var rädd? Sedan jag läste boken Lean in av Sheryl Sandberg har jag ställt mig själv den frågan vid flera tillfällen. Frågan har både utmanat och väglett mig samt hjälp mig inse att den lätta vägen nödvändigtvis inte är den rätta. För ungefär ett år sedan fick jag möjligheten att ta en projektledarroll hos min kund och även om jag kände att jag hade förutsättningarna att klara det fanns vissa rädslor. Skulle projektdeltagarna med mycket mer erfarenhet lyssna på mig? Hur skulle jag göra för att arbeta proaktivt för att undvika brandsläckning? Sedan ställde jag mig frågan vad jag skulle göra om jag inte var rädd och svaret var ”jag skulle köra”.

Tags: Växthus_för_människor Karriär Konsultprogrammet Kollektivt_ledarskap Managementkonsult

Medarbetarskap på Centigo

Posted by Klara Levin Stensson on 2019-okt-04 09:55:46

Mina tidiga tankar

Medarbetare var en viktig del för mig när jag skulle börja söka jobb efter examen. För mig är det oftast de medarbetare jag har haft som genomsyrat minnen från tidigare arbetsplatser. Redan för ett par år sedan, när jag kom i kontakt med Centigo för första gången, fick jag ett härligt bemötande och en bra magkänsla efteråt. Det räckte just då för att jag skulle minnas företaget och senare vilja söka mig dit för mitt första jobb.
Mina tankar handlade mycket om min förhoppning om att själv få vara en medarbetare med stora utvecklingsmöjligheter. Jag ville också att det skulle finnas en förväntan på mig att ta ansvar för mina egna målsättningar. Det jag inte hade reflekterat över i samma utsträckning var vad jag själv skulle kunna bidra med till andra och hur de i sin tur skulle kunna hjälpa mig. Jag såg mig nog (utan att egentligen vilja det) mer som en isolerad ö, redo att ta mig an arbetslivet.

Tags: Växthus_för_människor Karriär Konsultprogrammet

Tre genomförda år på Konsultprogrammet

Posted by Lisa-Minolla Perta on 2019-sep-30 13:35:09

Det har gått tre år sedan jag påbörjade Konsultprogrammet och i juni i år blev jag färdig. Jag som gillar att reflektera mycket har under tidens gång utvärderat mitt val av första jobb, hur jag trivts och vad jag har lärt mig. Däremot, är det enklare att sätta ord på mina känslor och åsikter nu, när jag inte längre är mitt i ”det”. Så idag, fyra månader efter att jag blev färdig med Konsultprogrammet och saker och ting har landat inom mig, har jag kommit underfund med mycket.

Tags: Växthus_för_människor Karriär Konsultprogrammet

Vad från studierna tar jag med mig som nybliven konsult?

Posted by Anton Frölander on 2019-sep-27 10:13:22

Flera gånger under studietiden ställde jag mig frågan: vad för nytta i arbetslivet kommer jag egentligen att ha av denna kurs, tenta eller inlämningsuppgift? Som civilingenjör i industriell ekonomi känns den klassiska trippelintegralen eller ortogonalprojektionen svårapplicerbar i det verkliga livet när den väl lärs in. Som konsult fem veckor in i introduktionsprogrammet kan jag avslöja att användningen av dessa matematiska begrepp känns långt borta även nu. Vad har jag då haft för nytta av studierna i arbetslivet?

Tags: Växthus_för_människor Karriär Konsultprogrammet

Business Wellness-filosofin gör konsultyrket till ett naturligt nästa steg för Millennials

Posted by Pehr Ekedahl on 2019-sep-23 10:27:26

Som nyutexaminerad ingenjör eller ekonom (det senare i mitt fall) finns oerhört många karriärsvägar att välja mellan. Det här med att inte stänga några dörrar kan verka skönt på förhand, men när en väl ska välja dörr är det desto knivigare. De universitetsstudenter som nu tar steget ut i arbetslivet tillhör generationen som brukar benämnas som Millennials. Vad som karaktäriserar oss har det skrivits en hel del om de senaste åren. En av de mest omtalade värderingarna som vi påstås ha är att vi inte nöjer oss med vilket meningslöst jobb som helst. Vi vill ha ett arbete vi kan påverka, där vi kan göra skillnad och där vi kan bidra till en bättre värld. Stora ord såklart, men i mitt och många av mina kollegors fall ligger det mycket i det.

Tags: Växthus_för_människor Karriär Konsultprogrammet

I huvudet på en nybliven konsult

Posted by Lovisa Härdin on 2019-sep-20 10:22:54

Det var med nervösa steg som jag begav mig upp för trapporna till Centigos kontor på tionde våningen den där måndagen för drygt fyra veckor sedan. Vilken galning tar trapporna till tionde våningen tänker ni kanske. Men vad gör man när man ännu inte riktigt listat ut hur hissen fungerar. Att manövrera hissen är bara en utav alla saker jag lärt mig under de senaste veckorna på Introduktionsprogrammet.

Tags: Växthus_för_människor Karriär Konsultprogrammet

När värdegrunden spelar in

Posted by Felicia Bittmann on 2019-sep-17 13:45:24

I skrivande stund har jag arbetat på Centigo i fyra veckor och har snabbt anpassat mig till det nya livet med jobbrutiner, kollegor och gratis kaffe. Arbetslivet känns därmed än så länge helt okej!

Tags: Växthus_för_människor Karriär Konsultprogrammet

Sök till Centigos Konsultprogram för nyutexaminerade

Posted by Hedda Nilsson on 2019-sep-16 00:01:00

Vill du jobba på ett företag som drivs helt utan chefer och som ger dig möjlighet att utvecklas utifrån din ambition? Vi söker dig som vill vara en del av en ambitionsdriven kultur som präglas av entreprenörsanda där du får vara med och skapa värde i utmanande förändringsarbeten hos våra kunder

Tags: Växthus_för_människor Konsultprogrammet

Konsultrollen – en karriär eller en livsstil?

Posted by Christine Samuelson on 2019-sep-11 15:28:38

Idag finns alla förutsättningar att själv skapa den karriär man vill ha och bygga upp en livsstil utifrån det. Särskilt om du jobbar som konsult! I det här blogginlägget berättar Andreas Cornacchini, konsult på Centigo, mer om begreppet “frihet under ansvar” – och varför det är fördelaktigt att ta för sig tidigt i karriären!

Tags: Karriär Konsultprogrammet

Frihet stavas ambitionsdrivet

Posted by Charlie Widenfors on 2019-sep-10 11:01:39

Under stora delar av ens liv är det någon annan som styr, planerar och ger direktiv för hur man ska utvecklas. Det gäller framförallt under tiden i skolan och på universitet, men även på extrajobb och i studentengagemang. Att någon bestämmer och tar ansvar åt en kan vara bekvämt och vissa trivs i en sådan miljö. Jag personligen har aldrig känt mig inspirerad av det och har alltid känt en frustration över att vara begränsad till någon annans plan för min utveckling.

Tags: Växthus_för_människor Konsultprogrammet Business_Wellness

Populära

Filter

see all