Lovisa Ingvarsson

Managementkonsult

Topp-3 bästa med Introduktionsprogrammet

2020-jan-13 20:00:00

Helt galet att Introduktionsprogrammet redan börjar närma sig sitt slut för oss! Det är en vemodig grupp som både är taggade på att få gå ut och testa sina vingar efter flera års plugg på universitetet och nu sex veckors introduktion av Centigos Konsultprogram. Samtidigt finns det en separationsångest över att denna otroligt roliga tid med ett grymt gäng snart är förbi. Jag har hört mig runt med gänget och skapat en topp-3 lista med det bästa med Introduktionsprogrammet.

1. Gemenskapen inom introfamiljen

Som en solklar segrare står gemenskapen som skapas i och med introprogrammet. Vi var 15 stycken från bolagen Centigo, Accigo och Perpello som började på programmet i september och tillsammans skapade vi ”15minuter1kvart”, vårt gemensamma namn. Under sex veckor har vi tillsammans gjort allt från att spela kubb och bastuhäng under ”Away Days” till att traggla oss igenom vassa business case för att möta en tuff styrgrupp. Det finns ingen, som varit en del av introprogrammet, som inte håller med mig om att gemenskapen som skapas inom respektive introfamilj är det absolut bästa med hela programmet och det bästa startskottet för att trivas på en ny arbetsplats.

2. Variationen mellan utbildningar och andra roligheter

Introprogrammets sex veckor är intensiva men väl planerade och strukturerade av en tidigare introfamilj. Detta innebär att dagarna består av lärorika utbildningar och föreläsningar, allt för att fylla ”konsultlådan” med massa värdefulla underlag och insikter för en strålande konsultframtid. Som ett av våra värdeord lyder så värdesätter Business Wellness Group att skapa balans, vilket i detta fall är att variera nytta med roligheter för att uppnå full effekt. Några kvällar i veckan innehåller vårt proppfulla schema andra aktiviteter utöver utbildningar. I planerna kan allt från mingel och middagar till bowlingkväll och musikquiz ligga som ett moment för oss i introkullen. Att Business Wellness Group värdesätter denna variation, mellan utbildningar och aktiviteter, hamnar på en given andraplats och ger oss stora möjligheter att få lära känna våra nya kollegor på ett professionellt såväl som på ett mer avslappnat sätt.

3. Lära känna bolaget: Vad vi står för och grymma kollegor

Anledningen till att de flesta av oss valde just Centigo och Business Wellness Group är pga. den välkända kultur som ligger som en stadig grundpelare för hela bolaget. Engagemanget från alla kollegor var trots allt en del som imponerade på oss allra mest och som har gett oss en grym skjuts rätt in i bolaget. De första två veckorna låg fokuset på Business Wellness Group i sin helhet och därefter gick vi in på mer bolagsspecifika delar. Detta innebar allt från workshops kring vision och värdegrunden till inspirationsföreläsningar med grymma kollegor från respektive bolag. Att få möjlighet att träffa så många kollegor under så kort tid gör att relationer skapas och barriärer mellan seniora och juniora konsulter minimeras, vilket skapar en god kultur inom bolaget. Därför är just möjligheten att få lära känna bolaget en av de topp tre bästa delarna som introduktionsprogrammet ger dig.

Ansökan är just nu stängd och öppnar igen i september, hösten 2020. Vid frågor är du välkommen att kontakta oss på Konsultprogrammet@centigo.se 

Tags: Växthus_för_människor Karriär Konsultprogrammet