Christoffer Lidén

´Managementkonsult

Tre snabba frågor med Kerstin Nordh - Konsult inom retailbranschen

2020-jan-26 21:00:00

Kerstin Nordh började på Centigo i oktober inom affärsenheten retail och ger sin syn på framtiden för branschen och vad som inspirerar henne inom området.

Vilka faktorer tycker du är de viktigaste för att enskilda aktörer ska bli framgångsrika inom retail?

Att jobba med slutkonsumenternas ökade krav och skapa bra kundupplevelser i alla sina kanaler. För att kunna möta kundernas krav och smidigt kunna få ihop en omniupplevelse så kommer det ställas mycket fokus på att få ihop logistiken. Sätten att distribuera varor och hantera returer kommer behöva optimeras.

Vilket retail brand inspireras du av?

Det är många retailmärken som jag inspireras av, men ett som jag tycker ska bli spännande att följa framöver är Chimi Eyewears. De grundades för bara tre år sedan och sen dess har de jobbat väldigt offensivt med sin marknadsföring via sociala medier och deras omsättning har ökat väldigt mycket. De har verkligen ett starkt varumärke och det intressanta blir om denna typen av marknadsföring kommer stå sig framöver.

Hur ser du på butiksdöden inom retail?

Jag tror inte att de fysiska butikerna kommer att dö ut, men sättet man konsumerar på kommer att fortsätta förändras. Därför kommer det bli väldigt viktigt för aktörerna att fundera över ”vad man inte kan göra online” och fokusera mer på tjänstförsäljning, service och personifiering.

Ja, jag vill få nyhetsbrev från Centigo!

 

Tags: Retail Logistik Trends