Johan Waller: "Därför åker Centigo till Almedalen!"

2018-maj-17 14:00:00

Hej Johan Waller, medgrundare av Centigo! Om sex veckor är det återigen dags för Almedalen, där Centigo nu under flera år medverkat. Almedalsveckan, eller före detta politikerveckan, är ursprungligen tänkt att samla politiker för att diskutera samhällsfrågor. Tycker du verkligen att företag har en naturlig plats där?

– Självklart! Enligt min uppfattning påverkar företagen utvecklingen i samhället mer än politikerna. Den samlade kraften som vi som företag har ger en större påverkanskraft på samhällets utveckling än vad politiker kan frambringa. Därför är det viktigt att vi finns på plats och jobbar aktivt med att få samspelet mellan politikens viktiga arbete och våra visioner att vara samstämda. Särskilt under valår då politikerna är mer kortsiktiga i sin agenda, medan vi som företag måste vara långsiktiga för att överleva!

Vilka frågor är det du främst vill påverka genom att medverka under Almedalsveckan?

 Jag vill skapa en mötesplats där politiker och företagare kan diskutera de viktigaste frågorna: en gemensam vision om Sverige och framtiden. Genom att samarbeta kan vi tillsammans skapa våra barns framtid, ett bättre samhälle och attraktiva arbetsplatser. Tillsammans kan vi påverka vilken typ av arbeten vi kommer ha i framtiden och vilka företag som växer fram. Det är inte slumpen som styr dessa frågor, utan det är vi som företagare som tillsammans med politiker skapar förutsättningarna.

Jag vill se fler företag som blir välfärdsmaskiner som skapar spännande jobb till nästa generation. Om vi inte är proaktiva riskerar vi att tappa kontrollen och våra många små tillväxtföretag riskerar att slukas av globala jättar. Likaså de spännande jobben och de svenska arbetsplatsvärderingarna.

Sedan kommer såklart hållbarhet och digitalisering vara hetare än någonsin. Det har aldrig skapats så många möjligheter som nu, det har aldrig gått så fort som nu, och framförallt har det aldrig varit viktigare att agera än nu. Om vi på riktigt tar tillvara på de möjligheter som skapas av nya hållbarhetskrav och digitalisering, så tror jag vi kan vända den utbredda pessimismen om världens framtid, till optimism!

Hur gör man om man vill träffa dig och Centigo på plats?

– Möt mig på Teaterskeppet på tisdag så bjuder jag på lunch 😊 Vi kommer ett att skapa en mötesplats för ledare inom både näringsliv och samhälle och hoppas inspirera till ett mod att tänka och våga göra nytt. Samtalen kommer kretsa kring framtidens ledarskap, digitalisering och hur hållbara företag kan rädda världen!

Ska du till Almedalen i sommar? Vill du vara med och delta i vår diskussion? Anmäl dig till vårt nyhetsbrev så håller vi dig uppdaterad om våra event under almedalsveckan.

Tags: Affärsutveckling Hållbar_innovation Hållbarhet Digitalisering Innovation Almedalen