4 snabba med Erika Blomberg Hjörne

Hur hamnade du på Centigo Göteborg?

Efter att ha varit föräldraledig under pandemin började jag, precis som många andra, fundera på vad jag verkligen tycker är roligt att jobba med. Jag hade precis lämnat ett uppdrag som VD för ett mindre bolag där utmaningarna var många och mycket spännande, men där jag också saknade att ha kollegor att inspireras och bolla med som en större organisation erbjuder. Så när jag började söka runt, tveksam till om jag ens ville återgå till Managementkonsult-yrket, stötte jag på Centigos annons om en konsulttjänst i Göteborg och kunde liksom inte riktigt låta bli. Det lät ju onekligen som om de sökte en profil som jag själv skulle vilja identifiera mig med. 

Av en tillfällighet nämnde jag för min kusin Anna Ekstrand (CRM &  Marketing-konsult på Accigo, Centigos systerbolag) att jag hade en intervju inbokad med Centigo och hon berättade då att det var två killar som precis startat upp Centigo i Göteborg och nu sökte efter en till. Då blev jag riktigt nyfiken. En start-up - så spännande! Det räckte sedan med en enda träff med Johan Lindstrand och sedan med Oscar Kjellström, så föll alla pusselbitar på plats och efter en intensiv rekrytering blev jag den tredje konsulten på Göteborgskontoret. 

Vad har du haft för uppdrag sedan du började på Centigo?

Redan dag 2 efter att jag anställdes gick jag ut i ett uppdrag som Verksamhetsutvecklare på en myndighet som stod, och fortfarande står, inför stora förändringar och utmaningar i och med pandemin. Att i den rollen få agera spindeln i nätet och snabbt ringa in vilka och vart det behövs förbättringsåtgärder var någonting jag tyckte vad otroligt roligt och det har också lett till att jag under hösten fått nya roller som först Biträdande Enhetschef/Processledare över en specialistenhet och nu som Projektledare. Jag trivs verkligen i sådana typer av uppdrag och hoppas att få fortsätta arbeta med just det, även om jag också samtidigt gärna breddar mig mot nya områden och lär mig mer.   

Vad tror du är viktigt att tänka på när Centigo Göteborg växer?

Precis som Johan förklarade för mig vid anställningsintervjuerna och som också var ett argument till varför jag tilltalades av just Centigo är att inte bara fokusera på att hitta rätt kompetens, utan snarare rätt personlighet. Att värna om det familjära och bygga en grupp som har samma värdeinriktning tror jag är en bra förutsättning för att lyckas bygga en hållbar organisation. Vi får dessutom värdefull stöttning från många inom hela Centigo och därifrån hämtar vi både inspiration och hjälp nu när vi växer. 

Vart hämtar du din energi ifrån?

Jag uppskattar verkligen mitt jobb och tenderar att förlora mig i det, men prioriterar också "hemmatid" högt. Att umgås med min dotter och man, gärna ute i naturen, själva eller med vänner eller släkt, är det absolut bästa jag vet. Det ger mig energi och glädje som jag gärna tar med mig till jobbet. Enkla saker som bara tar mig ur de vardagliga rutinerna tycker jag är värdefullt. Om ni har möjlighet kan jag starkt rekommendera att unna dig eller er en gemensam frukost på (i) sängen där hemma innan dagen startar.

 

Kontakta Erika Blomberg Hjörne